phone ++ 389 (0) 31437333 facebook mail

Клима уреди

Клима уреди MITSUBISHI


CLASSIC DC Inverter Series
Classic DC Inverter
Модели: MSZ-HJ35VA и MSZ-HJ50VA

Моделот MSZ-HJ35VA / MSZZ-HJ50VA има неутрална бела боја со висок сјај и се вклопува во секој простор.
Тајмерот е 12 часовен и едноставен за употреба.
Classic климата е нов модел со минимален тивок режим на работа до 21dB.

Модел: MSZ-HJ35VA

Ладење: од +15°C до +46°C

- Потрошувачка: 1.04 kw/h

- Енергетска класа: A

- SEER: 5.1

Греење: од -10°C до +24°C

- Потрошувачка: 0.995 kw/h

- Енергетска класа: A

- SCOP: 3.8

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

290 x 799 x 232

-Надворешна единица:

538 x 699 x 249

Цена: 37 990 ден.

За плаќање веднаш: 34 550 ден.

Модел: MSZ-HJ50VA

Ладење: од +15°C до +46°C

- Потрошувачка: 2.05 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SEER: 6

Греење: од -10°C до +24°C

- Потрошувачка: 1.48 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SCOP: 4.2

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

290 x 799 x 232

-Надворешна единица:

550 x 800 x 285

Цена: 60 990 ден.

За плаќање веднаш: 55 500 ден.


STANDARD DC Inverter Series
Standard DC Inverter
Модели: MSZ-SF25VE, MSZ-SF35VE и MSZ-SF50VE

Елегантниот и прилагодлив облик на внатрешната единица на оваа серија овозможува да се вклопи секаде во просторот. Содржи опција за работа во тивок режим до 21dB.
Овој модел има вградено филтер од нано платинасто-керамички честички кој ги неутрализира бактериите, вирусите, алергените и непријатната миризба.

Модел: MSZ-SF25VE

Ладење: од -10°C до +46°C

- Потрошувачка: 0.6 kw/h

- Енергетска класа: A++

- SEER: 7.6

Греење: од -15°C до +24°C

- Потрошувачка: 0.78 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SCOP: 4.4

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

299 x 798 x 195

-Надворешна единица:

550 x 800 x 285

Цена: 45 180 ден.

За плаќање веднаш: 41 080 ден.

Модел: MSZ-SF35VE

Ладење: од -10°C до +46°C

- Потрошувачка: 1.08 kw/h

- Енергетска класа: A++

- SEER: 7.2

Греење: од -15°C до +24°C

- Потрошувачка: 1.03 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SCOP: 4.4

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

299 x 798 x 195

-Надворешна единица:

550 x 800 x 285

Цена: 53 300 ден.

За плаќање веднаш: 48 500 ден.

Модел: MSZ-SF50VE

Ладење: од -10°C до +46°C

- Потрошувачка: 1.66 kw/h

- Енергетска класа: A++

- SEER: 7.2

Греење: од -15°C до +24°C

- Потрошувачка: 1.7 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SCOP: 4.4

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

299 x 798 x 195

-Надворешна единица:

880 x 840 x 330

Цена: 79 600 ден.

За плаќање веднаш: 72 350 ден.


DESIGN DC Inverter Series
Design DC Inverter
Модели: MSZ-EF35VE и MSZ-EF50VE

Достапна е само во бела боја, карактеристична со модерен дизајн, со тенок и елегантен изглед.
Се карактеризира со ултра ниска потрошувачка на енергија и високи перформанси.
Опцијата "Silent Mode" ја поставува брзината на вентилаторот на тивок режим на работа до 21dB. Содржи филтер кој се состои од нано платинасто-керамички честички кои овозможуваат стабилни антибактериски и освжителни услови во просторијата.

Модел: MSZ-EF35VE

Ладење: од -10°C до +46°C

- Потрошувачка: 0.91 kw/h

- Енергетска класа: A+++

- SEER: 8.5

Греење: од -15°C до +24°C

- Потрошувачка: 0.955 kw/h

- Енергетска класа: A++

- SCOP: 4.6

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

290 x 895 x 195

-Надворешна единица:

550 x 800 x 285

Цена: 66 300 ден.

За плаќање веднаш: 60 270 ден.

Модел: MSZ-EF50VE

Ладење: од -10°C до +46°C

- Потрошувачка: 1.56 kw/h

- Енергетска класа: A++

- SEER: 7.2

Греење: од -15°C до +24°C

- Потрошувачка: 1.565 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SCOP: 4.5

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

299 x 895 x 195

-Надворешна единица:

880 x 840 x 330

Цена: 108 100 ден.

За плаќање веднаш: 98 340 ден.


DELUXE DC Inverter Series
Deluxe DC Inverter
Модели: MSZ-FH35VE и MSZ-FH50VE

MSZ-FH Kirigamine серијата е пресвртница во технологијата на 21 век за климатизирање на стамбените и деловни простории. Овој модел на клима содржи Plasma Quad филтер кој го прочистува воздухот од четирите главни загадувачи: бактерии, вируси, алергени и прашина. Дизајнот на оваа клима содржи двострани крилца кои го раздвојуваат струењето на воздухот на лева и десна страна. Овој начин на струење на воздухот поминува низ целата просторија и го носи климатизираниот воздух до луѓето кои се наоѓаат на најодалечениот дел од просторијата.
"Hyper Heating" овозможува греење преку цела зима и во најладните денови. Серијата FH е опремена со "3D i-see Sensor" инфра црвен сеннзор кој прави 3D анализа за мерење на температура во просторијата. Овозможува и утврдување на кое место се наоѓаат луѓето во просторијата.

Модел: MSZ-FH35VE

Ладење: од -10°C до +46°C

- Потрошувачка: 0.82 kw/h

- Енергетска класа: A+++

- SEER: 8.9

Греење: од -15°C до +24°C

- Потрошувачка: 0.8 kw/h

- Енергетска класа: A+++

- SCOP: 5.1

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

305 x 925 x 234

-Надворешна единица:

550 x 800 x 285

Цена: 69 700 ден.

За плаќање веднаш: 63 400 ден.

Модел: MSZ-FH50VE

Ладење: од -10°C до +46°C

- Потрошувачка: 1.38 kw/h

- Енергетска класа: A+++

- SEER: 7.2

Греење: од -15°C до +24°C

- Потрошувачка: 1.55 kw/h

- Енергетска класа: A+++

- SCOP: 4.6

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

305 x 925 x 234

-Надворешна единица:

850 x 840 x 330

Цена: 119 990 ден.

За плаќање веднаш: 109 200 ден.

Vivax

AEGI Серија
AEGI Series
Aegi Functions
Модели: ACP-12CH35AEGI, ACP-18CH50AEGI и ACP-22CH65AEGI

Модел: ACP-12CH35AEGI

Ладење: до +50°C

- Потрошувачка: 1.1 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SEER: 5.6

Греење: до -15°C

- Потрошувачка: 1 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SCOP: 4.0

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

800 x 188 x 275

-Надворешна единица:

780 x 540 x 250

Цена: 25 200 ден.

За плаќање веднаш: 23 950 ден.

Модел: ACP-18CH50AEGI

Ладење: до +50°C

- Потрошувачка: 1.75 kw/h

- Енергетска класа: A++

- SEER: 6.1

Греење: до -15°C

- Потрошувачка: 1.49 kw/h

- Енергетска класа: A

- SCOP: 3.8

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

940 x 205 x 275

-Надворешна единица:

760 x 285 x 590

Цена: 39 000 ден.

За плаќање веднаш: 37 050 ден.

Модел: ACP-22CH65AEGI

Ладење: до +50°C

- Потрошувачка: 2.295 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SEER: 5.9

Греење: до -15°C

- Потрошувачка: 2.442 kw/h

- Енергетска класа: A

- SCOP: 3.8

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

1045 x 235 x 315

-Надворешна единица:

845 x 320 x 700

Цена: 52 680 ден.

За плаќање веднаш: 50 050 ден.


AECI Серија
Aeci Series
Aeci Functions
Модели: ACP-09CH25AECI, ACP-12CH35AECI, ACP-18CH50AECI и ACP-24CH70AECI

Модел: ACP-09CH25AECI

Ладење: до +50°C

- Потрошувачка: 0.86

- Енергетска класа: A++

- SEER: 7.0

Греење: до -15°C

- Потрошувачка: 0.785 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SCOP: 4.0

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

722 x 187 x 290

-Надворешна единица:

810 x 558 x 310

Цена: 26 390 ден.

За плаќање веднаш: 25 070 ден.

Модел: ACP-12CH35AECI

Ладење: до +50°C

- Потрошувачка: 1.08 kw/h

- Енергетска класа: A++

- SEER: 7.0

Греење: до -15°C

- Потрошувачка: 1.02 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SCOP: 4.0

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

802 x 189 x 297

-Надворешна единица:

810 x 558 x 310

Цена: 31 100 ден.

За плаќање веднаш: 29 550 ден.

Модел: ACP-18CH50AECI

Ладење: до +50°C

- Потрошувачка: 1.55 kw/h

- Енергетска класа: A++

- SEER: 7.2

Греење: до -15°C

- Потрошувачка: 1.5 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SCOP: 4.0

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

956 x 319 x 215

-Надворешна единица:

810 x 558 x 310

Цена: 44 280 ден.

За плаќање веднаш: 42 100 ден.

Модел: ACP-24CH70AECI

Ладење: до +50°C

- Потрошувачка: 2.5 kw/h

- Енергетска класа: A++

- SEER: 6.1

Греење: до -15°C

- Потрошувачка: 2.49 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SCOP: 4.0

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

1080 x 335 x 226

-Надворешна единица:

845 x 700 x 320

Цена: 53 880 ден.

За плаќање веднаш: 51 190 ден.


AEHI Серија
AEHI Series
Aehi Functions
Модели: ACP-12CH35AEHI и ACP-18CH50AEHI

Модел: ACP-12CH35AEHI

Ладење: до +50°C

- Потрошувачка: 1.04 kw/h

- Енергетска класа: A++

- SEER: 7.8

Греење: до -20°C

- Потрошувачка: 0.99 kw/h

- Енергетска класа: A++

- SCOP: 4.6

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

835 x 280 x 198

-Надворешна единица:

810 x 558 x 310

Цена: 44 300 ден.

За плаќање веднаш: 42 100 ден.

Модел: ACP-18CH50AEHI

Ладење: до +50°C

- Потрошувачка: 1.63 kw/h

- Енергетска класа: A++

- SEER: 6.4

Греење: до -20°C

- Потрошувачка: 1.54 kw/h

- Енергетска класа: A+

- SCOP: 4.0

Големина (во милиметри)

-Внатрешна единица:

990 x 315 x 218

-Надворешна единица:

810 x 558 x 310

Цена: 47 980 ден.

За плаќање веднаш: 45 580 ден.

Во цената на клима уредите не е вклучена монтажа. За плаќање веднаш се одобрува 5% попуст. Цените се со вклучен ДДВ. За мобилни клима уреди не е потребна монтажа. Овластен сервис и монтажер Мултишоп.

Поради зголемена фреквенција на промена на модели во продажба можни се измени и технички грешки во некои модели на клими, нивните спецификации и цени.